Skip to main content

Licht- & lasertherapie

Bij de behandeling van roodheid en zichtbaar verwijde vaatjes in het gezicht en op het lichaam


Licht- & lasertherapie

Licht- en lasertherapie bij de behandeling van huidaandoeningen waarbij een afwijking in de bloedvaten optreedt (spider naevi, couperose en beenvaatjes), richt zich op de (defecte) vaatjes in de huid.

De laser geeft een bepaalde straling licht af die diep in de huid doordringt. De hemoglobine (rode kleurstof in het bloed) absorbeert deze straling waardoor verhitting in het vaatje ontstaat. Tegelijkertijd wordt de huid gekoeld waardoor het omringende weefsel wordt beschermd. De verhitting in het vat zorgt er voor dat het vaatje wordt dicht geschroeid. Het vaatje is beschadigd en wordt door het lichaam als ‘niet-lichaamseigen’ herkend. Het lichaam ruimt dit vervolgens op.

RESULTAAT
Direct na de behandeling is de huid rood en kan er zwelling optreden. Dit trekt na enkele uren weg. Na drie weken is de huid volledig hersteld en ziet u het uiteindelijke resultaat. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met een tussenpoos variërend van drie tot acht weken.

Na de behandeling is het van belang om de behandelde gebieden te beschermen tegen UV-straling door het aanbrengen van een zonbeschermingscrème met minstens SPF 30. Dit voorkomt het ontstaan van nieuwe vaatjes en pigmentvlekken.

Daniëlle
van Schaik
Verpleegkundige en huidtherapeut.

3 REDENEN OM VOOR HUID EN HAAR TE KIEZEN

  • Kwaliteit
  • Onvergetelijke ervaring!
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!